Massiivinen remontti Helsingin ydinkeskustassa valmistuu

Yli 7 000 neliön arkkitehtonisesti ainutlaatuinen kokonaisuus on pitänyt uudistaa kulttuuriperintöä kunnioittaen. Nyt tiloihin odotetaan toimistovuokralaisia ja ravintolatoimintaa.

Helsingin ydinkeskustassa Erottajankatu 2:ssa on valmistumassa massiivinen remontti. Kaikkiaan noin 7 000 neliötä on saneerattu toimisto- showroom- ja ravintolatiloiksi.

Rakennuskokonaisuus vaihtoi omistajaa vuonna 2018, jolloin yhdysvaltalainen varainhoitoyhtiö BlackRock Real Assets osti sen valtiolta 27 miljoonalla eurolla. Aiemmin tiloissa on toiminut muun muassa tullihallitus ja muita valtion virastoja. Kiinteistön kehittämisestä ja vuokrauksesta vastaa paikallisena kumppanina suomalainen Trevian Asset Management.

Kauppalehti kävi tutustumassa remontoituihin tiloihin. Alla olevasta vaihtokuvasta voit nähdä, miltä aula näytti ennen ja jälkeen remontin.

Kattotaidetta. Rappukäytävän katossa on säilytetty alkuperäisiä maalauksia. KUVA: OUTI JÄRVINEN

Kolme arkkitehtonista tyylisuuntaa yhdistävä kokonaisuus on valmistunut vuosien 1890–1910 aikana. Ensimmäiseksi rakennettu osio on tyyliltään uusrenessanssia, ja sen on suunnitellut Theodor Höijer. Toinen siipi on jugendia ja kolmas, niitä yhdistävä osa on valmistunut 1900-luvun alussa. Remontti on pitänyt tehdä kulttuuriperinnön ehdoilla, koska kiinteistöt ovat museoviraston suojeluksessa. Kauppalehden tietojen mukaan koko kiinteistön remontti on maksanut yhtä paljon kuin mikä oli sen myyntihinta.

Sisäpihan terassi avautuu vielä kesällä

Ensimmäinen uusrenessanssipuolen uusista vuokralaisista on huonekaluliike Skanno, joka muutti uusiin, noin 700 neliön tiloihinsa kesäkuun alussa. Tilat ovat avautuneet nyt kolmen huoneen osalta, ja kokonaisuudessaan ne avautuvat 6. elokuuta.

Olohuone. Yksi Skannon tilojen noin paristakymmenestä huoneesta. KUVA: OUTI JÄRVINEN
Pinkkiä. Tunnelma vaihtuu huoneesta toiseen kuljettaessa. KUVA: OUTI JÄRVINEN
Kodinomaista. Skannon tiloihin on haluttu luoda mahdollisimman kodinomainen tunnelma. KUVA: OUTI JÄRVINEN

Kiinteistössä on säilytetty kaikki noin 80 alkuperäistä kakluunia, joista kukin on oma yksilönsä. Katso vaihtokuvasta, miten hienovaraista työtä arvokohteiden uudistaminen on.

Kiinteistön ravintolatarjonnasta ensimmäisenä avataan terassi sisäpihalle. Garden of Babylon -niminen baari avaa ovensa heinäkuussa. Sen toimintaan kuuluu myös kiinteistössä avattava kellaribaari. Ravintolan takana on Katang MGMT Oy, joka toimii ravintolan pyörittämisessä yhteistyössä NoHo Partnersin kanssa.

Avotilaa. Näihin tiloihin odotetaan vuokralaisia. KUVA: OUTI JÄRVINEN

Lue artikkeli ja katso video Kauppalehden sivuilla

Helena Kangas

Hurmaavia tiloja vailla?

Soita tai lähetä viesti, niin sovitaan tapaaminen Erottajalle!